Kamers & Tarieven

We hebben drie gastenkamers. Iedere kamer heeft een eigen privé- ingang met een persoonlijke identiteit en bijna alles is ontworpen door Fien.

TIjdens de wintermaanden (november – maart) houden wij de OLIVEROS kamer open met aangepast arrangement.

Kamer Sol
Kamer Lago
Kamer Oliveros

Al onze kamers hebben airco (warm-koud), satelliet tv, kluisje, koffie- thee faciliteiten, ruime kleerkast met grote spiegel. Uitstekende matrassen was voor ons heel belangrijk.

De badkamers hebben een inloopdouche, wasbak, toilet. Haarblazer, ecologische douchegel en handzeep zijn aanwezig. Eveneens een handdoekdroger en warme luchtblazer voor de koudere ochtenden.

Alle kamers hebben muggengaas in de ramen en rolluiken / gordijnen om te verduisteren. Buiten aan de deur hangt voor iedere kamer een key locker zodat u uw sleutel bij uitstappen veilig kan opbergen.

Badhanddoeken, zwembadhanddoeken en een droogrekje is eveneens aanwezig.

Het bad- en bedlinnen wordt op regelmatige basis gewisseld, de kamers worden op regelmatige basis gepoetst.

De leefruimte

Ons huis heeft een gemeenschappelijk salon met haard en centrale verwarming. Hier kan u tijdens de koelere avonden muziek beluistern, tv kijken, … Er staat een boekenkast met leesboeken in verschillende talen, spelletjes, info boekjes over Spanje, …. We maken het hier samen gezellig!

Wanneer de ochtenden en avonden in het voor- of najaar wat frisjes zijn om buiten te zitten, serveren we het ontbijt en/ andere maaltijden eveneens in de woonkamer.

Ontbijtterras

Als de ochtenden het toelaten, en dit is meestal wel zo, ontbijten we buiten. Onze rustige piano muziek laat je nog meer genieten van ons heerlijk ontbijt.

Elke dag is er een keuze uit hartig en zoet ontbijt, regelmatig iets warms en iedere dag anders. Een typisch Spaans hoekje vergeten we niet, ook niet iets typisch uit het land van onze gast.

Ons brood is altijd zelf gebakken, wit en grof en af en toe iets speciaal.

Zondag is bij ons het ontbijt net-dat-ietsje-meer…. En de cava vergeten we dan zeker niet!

Wij hebben respect voor gasten met allergieën en intoleranties. Echter ons huis is te klein om hierin mee te gaan. Het ontbijt is zo uitgebreid dat de gast zelf kan kiezen wat hij wel of niet kan / mag eten. 

De buitenruimte

Wanneer je ons domein komt opgereden zeg je “Waaaw!”

Het nodigt je onmiddellijk uit om een 180° draai te nemen om te genieten van het spectaculaire zicht.

Het meer, de Maroma berg, de Zafaraya, de witte dorpjes, de vallei, … Onze oude olijfbomen, de ruimte rondom, … Op gans ons domein vindt je ‘hoekjes om tot rust te komen’ in de zon of in de schaduw. Overal staat wel een stoel of zetel.

In onze patio, die Andalusisch is ingericht, kan je ’s avonds lekker relaxen. Hier bevindt zich onze honesty-bar met verfrissende drankjes, ijsjes, snacks, koffie of thee, …..

Spelletjes, strips en leesboeken zijn eveneens voor handen.

De buitenkeuken nodigt je uit om te eten van Fien haar lekkere maaltijden of thema-avonden. BBQ, Ofyr, paella, Mexicaans, Italiaans, …. Ook een gewone dagschotel is verkrijgbaar. In de mate van het mogelijke wordt 2x per week gekookt.

Ook heel populair is ons boven terras voor zwoele avonden. Het zicht hier is adembenemend prachtig!

Geniet hier in onze lounge zetels met een sfeerlichtje en drankje. Of zonder je even af  in één van onze schaduwhoekjes met een goed boek of een ongemerkt dutje….

Zwembad

Nog niet gesproken over onze zwembadzone….

Ons zwembad is vanaf maart tem november 28° verwarmt.

Na een daguitstap kan je het niet laten een plons te nemen in ons heerlijk verfrissend zwembad van 5 x 10 m met een prachtige inlooptrap.  

Onder onze buitendouche kan je het niet laten eens onder te staan. Leuk aan onze douche is dat hij bij koudere avonden warm water heeft. Een zalig warme douche in het najaar, buiten onder de sterrenhemel met zicht op de verlichtte dorpjes aan de andere kant van het meer…. Wat denk je….?

Comfortabele ligstoelen met parasols over gans de zone staan garant voor een perfecte luilekker dag aan ons zwembad.

Net voor het zwembad hebben we een extra Andalusische tafel en stoelen gezet met zicht op het meer, de Maroma en de witte dorpjes: Cannilas de Aceituna, Alcaucin en Periana. Het nodigt je uit om hier te aperitieven.

Parking

Bij aankomst laten we jullie de eerste poort binnenrijden. U kan daar even parkeren om je bagage op een comfortabele manier  uit de auto te halen. Nadien verwijzen we je naar de derde poort waar je de auto op onze grote afgesloten privé parking kan parkeren. Deze parking is naast ons huis gelegen en heeft een rechtstreekse toegang tot uw verblijf.

Boomgaard met tropische fruitbomen

Wanneer u uw auto hebt geparkeerd ziet u onmiddellijk onze grote fruitboomgaard met meer dan 35 fruitbomen. April 2022 hebben we deze aangeplant. Mango, papaya, granaatappel, vijg, nispéro, cherrymoya, litchy, Spaanse mini peertjes, pruimen, platte perziken, vele soorten citrusvruchten waaronder citroenen, pompelmoes, mandarijn, bloedsinaas, perssinaas, eetsinaas en limoenkaviaar, passievrucht,
Ook eetbare cactussen en een kleine groentetuin met heerlijke tomaten en vele andere gezonde groenten.
We zouden jullie graag kennis laten maken met al dat lekkers. Andy zorgt zo goed als mogelijk voor deze fantastische groen site en Fien leidt je graag rond in onze tuin en geeft je hierover heel veel info.

Feliz

2021 rond Kerstmis werd Feliz gevonden in de containers van Los Romanes…. Hij was toen vermoedelijk 2 weken oud en nog niet bekwaam om zelfstandig te leven. Feliz is toen opgevangen door de AAR. (Axarquia Animal Resqui)
Toen hij 6 weken was hebben we beslist hem te adopteren en hem een goede thuis te geven. Op zen 8 weken mocht hij eindelijk bij ons komen wonen.
We hebben hem de naam FELIZ gegeven, wat ‘gelukkig’ betekent. Feliz is een Podenco, dus zeer actief. Hij is voor ons huis de beste waker, en ons en uw beste wandelmaatje. Je krijgt er echt zeer veel liefde van. Feliz is ook opgevoed: Hij mag niet in de kamerzone, niet in de zwembadzone en niet in de ontbijtzone komen. Feliz weet dit ook!
Ondanks Feliz bij ons woont, hebben we toch beslist GEEN andere honden of huisdieren op ons domein toe te laten.